20110411

ja kui

ma peaks Radiohead'i uusima kohta midagi ütlema,
then it would go something like: 


Raadiopea kaheksas ja ühtlasi ka kaheksalooline uus heliteos hõlmab endas suuresti kollektiivi kompromissitut elektroonilist lähenemist muusikale (vt ka „Kid A“ & „Amnesiac“) ning sai endale pealkirja ühe Suurbritannias asuva tammepuu hüüdnime järgi, mis on väidetavalt 1000 aastat vana. Kui esimene pool albumist on rütmiline ja erinevate trummiklõbinate rohke, siis teise poole pealt leiab vastukaaluks melanhoolsemat sorti klaveri ja akustkitarri ballaade. Esmakordsel otsast lõpuni kuulamisel võib jääda pinnapealne mulje ning et Thom Yorke'i selgelt eristuv falsetivõtmes hääl suudab vaid heli "meeooaw" produtseerida, kuid pärast mitmendat korda kuulamist selgub, et kogu näiline kaootilisus on tegelikult sügavalt kaalutletud ja läbimõeldud harmooniatulv. 
Kuigi plaat on kõige tugevam tervikuna, võib ühe tipphetkena siiski ära mainida esiksingli „Lotus Flower“, millel eksisteerib reaalne refrään ning mis on oma lüürikalt, meloodialt ning üleminekutelt ääretult geniaalne rada.

2 võttis sõna.:

Mumbler said...

Tahtsin öelda, et väga võluv lugemine terve blogi peale, aga konkreetselt Radioheadi postituse peale jäi mul suu lahti..
Lugesin nagu oma isiklikke mõtteid. Päris hämming tuli. Positiivne hämming! :)

"The King of Limbs" on minuga märtsist alates kaasas käinud ja näiteks toidupoe järjekorrad polegi nii tülikad. "Lotus Flower" isiklik lemmik ja video koreograafia on ka meeletult sümpaatne.

"Kid A" pealt absoluutne kõrvapaitus siiani "Idioteque". Mitte ei saa küll.

Cheers.

süm_ said...

aitäh ilusate sõnade eest. : )
"Idioteque" on mu all time fav arvatavasti.
kas oled uusimaid singleid ka kuulama sattunud?

Post a Comment